Reset Password

4 tips για να βρίσκεις πάντα το ιδανικό Airbnb για τη διαμονή σου

Your search results
15/12/2020

4 tips για να βρίσκεις πάντα το ιδανικό Airbnb για τη διαμονή σου

Μπορεί τα ταξίδια αναψυχής να έχουν περιοριστεί αρκετά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, ωστόσο τα σχέδια για τις μελλοντικές εξορμήσεις δε σταματούν. Φυσικά, ένα από τα πρώτα πράγματα που μας απασχολεί σχεδόν όλους όσο προετοιμαζόμαστε για ένα νέο προορισμό είναι η διαμονή. Η επιλογή ενός Airbnb δεν είναι όμως πάντα εύκολη υπόθεση. 

Γενικότερα, η αναζήτηση βραχυπρόθεσμης μίσθωσης διαμερισμάτων και χώρων είναι μια διαδικασία που απαιτεί αρκετό χρόνο και ενέργεια. Εξάλλου, η διαμονή στο σωστό διαμέρισμα με τις απαραίτητες ανέσεις μπορεί να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση ευχαρίστησης στις διακοπές σου. 

Τι πρέπει να προσέχεις όμως πριν κάνεις κράτηση για τη διαμονή σου; Αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν να επιλέγεις πάντα το ιδανικό Airbnb, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου, για οποιοδήποτε λόγο και αν ταξιδεύεις. 

 

1.  Κάνε την κράτησή σου νωρίς

Όσο νωρίτερα ξεκινήσεις την αναζήτηση διαμονής, τόσο το καλύτερο. Δε αναφερόμαστε προφανώς για περιπτώσεις όπου το ταξίδι κανονίζεται λίγες μέρες πριν. Όταν όμως έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου για αναζήτηση, αξιοποίησέ τον παραγωγικά! 

Το να κάνεις κράτηση αρκετά νωρίτερα σημαίνει πως έχεις και περισσότερες επιλογές. Μπορείς να βρεις διαμερίσματα σε περισσότερες περιοχές, εκεί όπου βρίσκονται τα καλύτερα αξιοθέατα και οι πιο όμορφες γειτονιές. Επιπλέον, το εύρος τιμών είναι μεγαλύτερο και έτσι έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις εκείνο το Airbnb που ταιριάζει καλύτερα στο budget σου.

Έχοντας χρόνο για περισσότερη αναζήτηση, μη ξεχάσεις να διαβάσεις αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν για τις ανέσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρονται, να επικοινωνήσεις με τον ιδιοκτήτη για περαιτέρω πληροφορίες και να διευκρινίσεις τον τρόπο πληρωμής.

 

2. Δώσε μια ευκαιρία στις νέες καταχωρήσεις

Στις νέες καταχωρήσεις συχνά κρύβονται εξαιρετικά διαμερίσματα τα οποία όμως προσπερνάς εύκολα! Συνήθως αποφεύγεις την επιλογή τους γιατί η έλλειψη κριτικών, πληροφοριών και φωτογραφιών σε κάνουν να πιστεύεις πως δεν πρόκειται για μια επιλογή που θα σε αποζημιώσει. 

Ένας καλός τρόπος να σιγουρευτείς ότι πρόκειται για ένα καλό κατάλυμα είναι το να επικοινωνήσεις με τον ιδιοκτήτη και να επιβεβαιώσεις ακόμη και τις λιγοστές πληροφορίες που μπορεί να διάβασες. Επίσης, οι νέες καταχωρήσεις συχνά αποτελούν και value for money επιλογές, αφού διαθέτουν προσφορές για να προσελκύσουν νέους επισκέπτες.

 

3. Οι φωτογραφίες δεν είναι το παν

Το πρώτο πράγμα που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον κατά την αναζήτηση ενός Airbnb είναι σίγουρα οι φωτογραφίες που διαθέτει. Ένα πολύ καλά επιπλωμένο διαμέρισμα με όμορφη διακόσμηση σίγουρα μπαίνει αμέσως στις πρώτες επιλογές. 

Ωστόσο, οι φωτογραφίες μπορούν εύκολα να σε ξεγελάσουν. Στη θέα ενός όμορφου διαμερίσματος μπορείς εύκολα να ξεχάσεις να ελέγξεις αν διαθέτει βασικές ανέσεις και υπηρεσίες ή αν βρίσκεται σε μια γειτονιά βολική για το ταξίδι σου.

Επίσης, αρκετές φορές αποφεύγουμε την κράτηση σε Airbnb που δεν διαθέτουν αρκετές ή ποιοτικές φωτογραφίες. Έχει αποδειχθεί όμως ότι, ακόμα και χωρίς καλές φωτογραφίες, ένα Airbnb μπορεί να είναι εξαιρετικό κατά τη διαμονή!

 

4. Βάλε στα “αγαπημένα” όσα διαμερίσματα σου αρέσουν

Αν ανήκεις και εσύ σε αυτούς που ψάχνουν παντού και συνεχώς για το κατάλληλο διαμέρισμα για τη διαμονή τους, τότε η λίστα των αγαπημένων είναι το εργαλείο που θα σου λύσει τα χέρια. 

Πριν προχωρήσεις στην κράτηση, μπορείς να δημιουργήσεις μια λίστα με τα αγαπημένα σου Airbnb. Αυτό θα σου δώσει την δυνατότητα να οργανώσεις τις επιλογές σου και να κάνεις πιο εύκολη σύγκριση των διαμερισμάτων. 

Επιπλέον, έχοντας αποθηκεύσει ένα διαμέρισμα στα αγαπημένα, μπορείς να βλέπεις και τις διακυμάνσεις τιμών τις προσφορές που παρέχονται και να κάνεις κράτηση σε μια ακόμα καλύτερη τιμή!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μπεις στη διαδικασία επιλογής ενός διαμερίσματος για το ταξίδι σου, ξέρεις ποια είναι τα 4 tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ιδανική κράτηση. Ελπίζουμε να μην αργήσει πολύ ακόμα η στιγμή που θα πατήσεις το κουμπί “Βοοκ Νοw” για τον επόμενό σου προορισμό!

 

Μοιραστείτε το